Switching Academy

En nog een WordPress site

Yoga » Yoga lessen Mark

Yoga lessen Mark

Yoga met Mark: down-to-earth, helder, vol humor en met een optimaal resultaat”.

De yoga lessen met Mark zijn een vorm van Hatha yoga, Strala Yoga, Yin Yoga, Astanga yoga, Sivananda Yoga, Kundalini Yoga, Vinyassa Flow waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Een gemiddelde yogales bestaat uit de zonnegroet, 12 basishoudingen, 2 ademhalingsoefeningen, een diepe eindontspanning en een flinke portie humor. Naarmate het niveau stijgt worden de houdingen langer aangehouden en worden er variaties op de houdingen geleerd.

De essentie van deze yogavorm kan worden omschreven met behulp van onderstaande principes.

 • De juiste beoefening (‘Asana’)
  Door de juiste yogahoudingen wordt het lichaam flexibel en jong. Vrijwel alle houdingen hebben invloed op de kracht en bewegelijkheid van de ruggengraat, waarin alle belangrijke zenuwcentra liggen, en op onze organen en klieren.
 • De juiste ademhaling (‘Pranayama’)
  Yoga leert ons hoe we de hele capaciteit van de longen kunnen benutten en hoe we onze adem kunnen controleren. De juiste manier van ademhalen is rustig en diep, waardoor ons stressniveau daalt en we ons vitaler voelen.
 • De juiste ontspanning (‘Savasana’)
  Het moderne leven vraagt veel van ons. Als je constant overwerkt bent, wordt je minder effectief en creatief. Yoga leert ons om diep te ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, waardoor ons zenuwstelsel grondig verjongt en we een intens gevoel van innerlijke rust ervaren.
 • De juiste voeding (Flexetarisch)
  Onze voeding heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen. Om lichamelijk en geestelijk fit te zijn, adviseert de yoga leer een vegetarisch dieet vol pure, biologische ingrediënten die makkelijk te verteren zijn.
 • De juiste, positieve gedachten (Meditatie)
  Een positieve denkwijze levert een goede bijdrage aan onze gezondheid. Een positieve kijk op het leven kan worden ontwikkeld door yoga en meditatie.

Yogalessen met Mark 

Zondag      – 11:15- 12:45  Yoga en Kickboksen op de locatie  Souwer Sports Instituut

PERSONAL TRAINING YOGA BIJ JE THUIS, OP HET WERK OF OP LOCATIE IS ALLEMAAL MOGELIJK MET MARK