Switching Academy

En nog een WordPress site

Yoga

Yoga

Yoga

Yoga, Mark van de Leur, Switching Academy

Wanneer je aan yoga denkt, denk je misschien dat je heel flexibel moet zijn om mee te kunnen doen. Maar niets in minder waar: iedereen kan yoga doen en iedereen heeft er baat bij. Jong en oud, vrouw en man, fanatiek sporter of fanatieke bank-hanger… Door yoga te beoefenen, word je vanzelf flexibeler; niet alleen lichamelijk maar vooral ook geestelijk.

De vele voordelen Yoga

  • Kracht: de verschillende yogahoudingen zorgen voor sterkere spieren. Daarom is yoga minder ‘soft’ dan je denkt en juist ook heel geschikt voor mannen!
  • Ontspanning: doordat je je tijdens yoga op de houdingen en je ademhaling concentreert, raakt je hoofd leeg en kom je tot rust. Bovendien zijn er aanwijzingen dat er tijdens yoga bio-chemische reacties optreden in het lichaam die zorgen voor minder stress.
  • Betere concentratie: door tijdens de oefeningen op je ademhaling te focussen, verbeter je je concentratie vermogen
  • Flexibiliteit: verbetert de bewegingsruimte in de gewrichten. Daarnaast rekken de oefeningen je spieren op, waardoor melkzuur wordt afgevoerd en spierpijn en stijfheid vermindert.
  • Happy feeling: yoga helpt je om flexibeler te zijn, niet alleen lichamelijk maar vooral ook geestelijk. Het zorgt er namelijk voor dat er Endorfines (het gelukshormoon) en Oxytocine (het knuffelhormoon) vrijkomen, en dat er een zuurstofboost in de hersenen komt voor instant happiness.
  • Houding: door de verschillende bewegingen versterk je o.a. je buik- en rugspieren, waardoor je houding beter wordt.
  • Ademhaling: yogahoudingen worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen. Hierdoor verbetert je longcapaciteit, waardoor je sportprestaties en uithoudingsvermogen toenemen.
  • Verlichting bij aandoeningen: yoga kan voordelen hebben bij verschillende aandoeningen. Mensen met hartklachten en een te hoge bloeddruk hebben baat bij yoga, omdat het de bloeddruk verlaagt. Yoga kan ook symptomen van astma, rugpijn en artritis verlichten en soms zelfs helemaal laten verdwijnen.

Yoga en Kickboksen

17 SEPTEMBER YOGA EN KICKBOKSEN ANDY SOUWER & MARK VAN DE LEUR Kracht, techniek, lenigheid/flexibiliteit, souplesse, conditie, concentratie en een flinke dosis.
Lees meer

Yoga lessen Mark

Yoga lessen Mark “Yoga met Mark: down-to-earth, helder, vol humor en met een optimaal resultaat”. De yoga lessen met Mark zijn een vorm van Hatha yoga, Strala Yoga, Yin Yoga, ...
Lees meer

Yoga voor mannen

SMALL GROUP YOGA VOOR MANNEN. Elke maandagavond 20:00-21:30. Max 6 Plaatsen per les. Meld je snel aan voor deelname.
Lees meer

Privé lessen yoga

Privé lessen yoga klinkt misschien heel chique en kostbaar, maar het is al mogelijk vanaf € 20,- per sessie
Lees meer

Prijzen en inschrijven

  Prijzen en inschrijven Yoga lessen met Mark van de Leur “Yoga met Mark: down-to-earth, helder, vol humor en met een optimaal resultaat”. Data en tijden Maandagavond van 19:00 -20:30 Whatever ...
Lees meer

Retraites

Silent Retreat “Journey into your Body” Zaterdag 15 oktober – 13.00 uur – 22.00 uur. Indien je voor 22 september boekt ontvang je een Early Bird korting van € 23,-- je betaald dan € 99,- Boek je na 22 september dan betaal je €122,-.
Lees meer