Switching Academy

En nog een WordPress site

Blog
Yoga
Yoga geneest lichaam en geest

Yoga geneest lichaam en geest

Yoga geneest lichaam en geest

Voordat ik yoga ging doen en les gaf in mindfulness was het niet altijd de spiritualiteit die boven aan mijn lijstje stond. Verre van dat zelfs. Ik was super commercieel met als laatste functie National Sales Trainer. Ik vond yoga zelfs allemaal heel zweverig en moest er helemaal niks van hebben. Hoe grappig is het dan dat ik besloten heb om niet voor een baas te werken en enorm eigenwijs te zijn en te zeggen: “Er moet echt iets veranderen in Nederland en in de wereld”. Een echte switch was nodig. De manier van communicatie, zoals we onze levens leiden en met elkaar omgaan. Hoe lachen is het dan dat ik in aanraking kwam met Vipassana, Mindfulness en Yoga en ik er eerst helemaal niks van moest hebben. Ik lach nu nog steeds om mijn woorden van toen: “Is niks voor mij, yoga is voor wijven. De wereld moet veranderen maar ik niet”… Hahaha…. Je kent hem toch: ” Verbeter de wereld en begin bij jezelf”.

De switch

Dagelijks maak ik mee dat het steeds belangrijk is om helder en duidelijk te zijn naar elkaar en vanuit je hart te spreken. Yoga is meer dan alleen maar de bewegingen. Het is meer dan een ademhaling. Het is een way of life en daarmee mag je op onderzoek gaan naar dat wat je echt bent en zien wat je niet bent. Ik kan dan ook zeggen dat ik regelmatig meemaak dat oude patronen van mij aan de oppervlakte komen mede door yoga. Het oude komt los en transformeert naar het nieuwe. Maar wat is het nieuwe? En wat komt er dan los? Durf ik hier wel na te kijken? Geef ik mijzelf de ruimte om het aan te gaan of blijf ik steeds maar reageren vanuit de emotie. Yoga is geduld hebben met wat er eventueel kan komen voor jou.

“Rushing in yoga, is rushing in life”

Yoga maakt veel in je los, of je nu les volgt of les geeft. Ieder heeft zijn of haar stukje van verwerking. De een blijft vaag en onduidelijk, geeft geen antwoord op vragen en schuift de verantwoordelijkheid naar andere mensen. De ander wordt weer wakker gemaakt door iemand die zakelijk bikkelhard is en totaal geen onderhandelingsruimte geeft, nors en stug is en zich vasthoudt aan zijn oude vertrouwde en aangeleerde commerciële veiligheid. Wat yoga je leert en ook de mensen die met yoga bezig zijn, is dat je van tijd tot tijd geduld dient te hebben met elkaar. Dat je die tijd hebt en neemt, dat je even wacht in plaats van steeds maar vanuit die automatische reactiepatronen te reageren, bijvoorbeeld vanuit die bikkelharde zakenman. Helder en duidelijk communiceren naar jezelf en naar anderen met een open hart…

In yoga zeggen we: “Rushing in yoga, is rushing in life“. Ook ooit eens gezegd door mijn yogadocente Jax. And she was right. Als je geduld hebt in combinatie met ademhaling, dan brengt yoga je terug naar jezelf. Dan kunnen yoga en ademhaling je lichaam genezen, je geest tot rust brengen en je energie weer helemaal terug brengen. Sterker nog; als je yoga combineert met de juiste ademhaling dan kan yoga alles genezen. Van depressies tot verslavingen. Van oude blessures tot allergieën en rugpijn. En zo kan ik nog wel een hele reeks opnoemen na een workshop te hebben gedaan bij Wim Hoff (the IceMan). Als je de juiste yogadocent gevonden hebt en de praktische kant ervaren hebt (de resultaten!), dan is yoga een onderdeel van je leven en niet zomaar een vorm. It’s the art of living!!!

Luisteren naar de signalen

Heb je regelmatig een gevoel van uitputting? Dan hebben we de daar een oplossing voor. Ben je niet van die bank af te slaan met je zak chips en reep chocolade? Dan kunnen we daar met onze programma’s wat aan doen. Voel je na een paar dagen op kantoor dat je nek, rug en schouders stijf en zeer gaan doen? Heb je van die brandende ogen van steeds achter die computer? Dan hebben we daar wat voor… Heb je voor je gevoel een waterhoofd, heb je last van blubberitus, een slappe zak, hangende schouders en kan je je tenen niet aanraken op de grond omdat je zo stijf als een hark bent, ook daar hebben we wat voor… Is de boog altijd gespannen en wil je graag ontspannen, dan hebben we daar ook wat voor: YOGA, MINDFULNESS, ADEMHALINGSTECHNIEKEN onder begeleiding van Mark.

Lucky you voor de maand mei en juni

Herken je jezelf in deze signalen, of heb je nog andere klachten? We hebben een fantastische actie in de maand mei en juni, dus je kunt meteen al beginnen. Is het al weer een tijdje geleden dat je iets echt voor jezelf gedaan, heb je vakantie, doe dan jezelf een groot plezier.

 

Fields marked with an * are required

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *